VM-gruppe F: Stort pres på Messi og Argentina

admin

10 år siden

|

15/06/2014

Dagens topnyheder

Bosnien:

Landet fra eks-Jugoslavien er den eneste debutant ved årets VM. Billetten blev sikret via 25 point af 30 mulige i kvalifikationen. Det skyldtes ikke mindst henholdsvis 10 og 8 scoringer fra den dynamiske angrebsduo Edin Dzeko og Vedad Ibisevic. Den mest erfarne hos Bosnien er landstræner Safet Susic, som i 1982 og 1990 deltog ved VM for Jugoslavien.

Argentina:

Argentinerne endte med at vinde den sydamerikanske VM-kvalifikation og havde Lionel Messi som topscorer med 10 mål. Den lille fodboldtroldmand er nøglen til succes for Argentina, men spørgsmålet er som sædvanligt, om han kan gøre det lige så godt for sit land som for FC Barcelona. Faktum er, at argentinerne hungrer efter succes efter fem VM på stribe, hvor holdet er røget ud før semifinalerne.

Iran:

Det iranske hold er med for fjerde gang ved VM. Denne gang kom holdet med via en førsteplads i gruppe A i den asiatiske kvalifikation, og Iran sluttede flot af med en 1-0-sejr ude over Sydkorea. Iranerne trænes af portugiseren Carlos Queiroz, som har erfaring fra blandt andet Real Madrid.

Nigeria:

Nigeria vandt sidste år Africa Cup of Nations og er således på papiret det stærkeste i Afrika. Holdet har tidligere været toneangivende ved VM, men holdet har endnu ikke formået at komme videre end til 1/8-finalerne. Målmand Vincent Enyeama har dog meldt frisk ud med en melding om, at holdet kan nå semifinalerne ved årets VM.

Gruppen:

Argentina er klar favorit til at vinde gruppen og snuppe den ene plads i 1/8-finalerne. VM-debutanten Bosnien spås gode muligheder for at tage den anden plads, men også Nigeria er i spil til at komme videre. Iran ventes at blive fyld i gruppen.

Kampe:

15. juni 24.00: Bosnien-Argentina, Rio de Janeiro (TV2)

16. juni 21.00: Iran-Nigeria, Curitiba (TV2)

21. juni 18.00: Argentina-Iran, Belo Horizonte (DR1)

21. juni 24.00 Nigeria-Bosnien, Cuiaba (DR1)

25. juni 18.00 Nigeria-Argentina, Porto Alegre (DR1/DR3)

25. juni 18.00: Bosnien-Iran, Salvador (DR1/DR3)

/ritzau/