VM: Cameroun-træner nedtoner spilleroprør

admin

10 år siden

|

08/06/2014

Dagens topnyheder

Cameroun har ikke fået den bedste optakt til det kommende fodbold-VM i Brasilien.

Ifølge flere nyhedsbureauer nægtede spillerne søndag morgen som planlagt at stige om bord på det fly, der skulle bringe dem fra Camerouns hovedstad, Yaounde, til Brasilien.

Spillerne og det nationale fodboldforbund kunne nemlig ikke enes om en bonusaftale i forbindelse med kvalifikationen til slutrunden.

En unavngiven talsmand for forbundet bekræfter konflikten over for Reuters, men siger, at konflikten nu er løst, så truppen flyver af sted mod Brasilien søndag alligevel - men altså senere på dagen end planlagt.

Det bekræfter landstræner Volker Finke også over for det tyske medie Sport1.

- Faktum er, at en aftale er kommet i stand, og du behøver ikke at gøre et stort nummer ud af historien. Det er virkelig ikke så stort et problem, som folk vil have det til at være, siger tyskeren.

Ifølge flere nationale medier i Cameroun krævede spillerne 182.000 euro - 1,4 millioner kroner - for kvalifikationen til VM, men forbundet gav kun spillerne 68.000 euro, svarende til 510.000 kroner.

Cameroun er i VM-gruppe med værterne fra Brasilien, Kroatien og Mexico. Første kamp for Cameroun er på fredag mod Mexico.

Afrikanerne vandt lørdag holdets VM-generalprøve med 1-0 over upåagtede Moldavien.

/ritzau/