Vild Distortion-dans fik politiet til at stoppe musikken

admin

442 uger siden

|

02/06/2016

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

To gange valgte politiet at trække stikket til musikken under onsdagens Distortion-festival i Københavns gader.

I begge tilfælde blev højttalerne beordret slukket af hensyn til festivaldeltagernes sikkerhed, forklarer vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen fra Københavns Politi.

- Tusindvis af mennesker dansede så vildt foran Red Bull-scenen på Nørrebrogade, at vi omkring klokken 20.30 besluttede at stoppe musikken midlertidigt for at komme eventuelle voldsscener eller ravage i forkøbet, forklarer Henrik Møller Jakobsen, der følger slagets gang fra et kommandocenter på Politigården.

Efter cirka en halv time blev der skruet op for musikken igen.

Indgrebet fra myndighedernes side skabte ikke noget bøvl.

- Der var ikke noget med, at folk reagerede uhensigtsmæssigt. De har jo også prøvet det før, siger Henrik Møller Jakobsen.

- Vi er meget opmærksomme på, at vi ikke kan stoppe al musikken, for så er der 100.000 mennesker, der går amok. Så det forløb egentlig fint.

Et par timer senere - omkring klokken 22.30 - var der så meget gang i menneskemængden foran musikscenen på Frue Plads, at politiet også her bad arrangørerne om at stoppe musikken. I dette tilfælde for resten af aftenen.

Generelt er politiet godt tilfreds med folks opførsel ved de omkring 40 musikscener.

- Der er blevet drukket noget øl, og der har været fest i gaderne, et par steder lidt for meget, men der har ikke været nogen kendte voldssager. Det er egentlig overordnet set forløbet ganske godt, opsummerer han.

11 personer er anholdt i de områder, hvor der var musik.

- Men de fleste af dem har ikke noget med Distortion at gøre. En var udeblevet fra Vestre Fængsel, mens en anden havde overtrådt et indrejseforbud. Det er jo bare fordi, de har opholdt sig på Nørrebro, siger vicepolitiinspektøren.

Torsdag fortsætter musikfestivalen på Vesterbro.

- Set fra vores side er det et bedre område, fordi vejene er bredere end på Nørrebro, forklarer Henrik Møller Jakobsen.

/ritzau/