Vidste du det? Næsten halvdelen fortryder køb af elbil

Emil Martesen

2 uger siden

|

18/06/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vidste du det?

Dagens topnyheder

Det er bestemt ikke et uvant syn, at se elbiler på vejene i Danmark længere.

En del kunder er dog stadig betænkelige ved at skifte til elbiler - især på grund af rækkevidden. Men med tiden bliver rækkevidden på elbilerne længere, og faktisk har en elbil nu kørt over 1.000 kilometer uden at lade op.

Men det er ikke kun indenfor landets grænser, at elbilerne har set en betydelig stigning.

Overgangen til elbiler i USA har set en betydelig stigning de seneste år, men nye tal fra konsulentfirmaet McKinsey & Company viser, at mange amerikanere måske vender tilbage til traditionelle biler.

En omfattende undersøgelse med over 30.000 deltagere fra 15 lande, som repræsenterer 80 procent af verdens bilsalg, afslører, at 46 procent af de amerikanske elbilkøbere sandsynligvis vil købe en benzin- eller dieselbil næste gang.

Det skriver TV 2.no.

Den primære årsag til denne udvikling er utilfredshed med ladeinfrastrukturen.

Mange elbilejere, både i USA og globalt, peger på manglen på ladestationer og hyppige tekniske problemer med de eksisterende som de største udfordringer. Det er en problematik, der også kendes i Norge, hvor elbilejere har oplevet lignende frustrationer.

Foruden ladeproblemer er høje omkostninger ved elbilsejerskab og udfordringer ved lange køreture andre væsentlige faktorer, der bidrager til utilfredsheden. I USA er det kun ni procent af elbilejerne, der er tilfredse med ladeinfrastrukturen.

Dr. Phillip Kampshoff, leder for McKinseys afdeling for fremtidig mobilitet, forudser, at elbiler vil få det endnu sværere fremover:

"Næste generation elbilkøbere vil være endnu mere afhængige af det offentlige ladenetværk", siger han.

Undersøgelsen afslører også, at 21 procent af deltagerne ikke har nogen planer om nogensinde at skifte til elbil.

På trods af dette er der en lille stigning i antallet af dem, der overvejer en ladbar hybrid eller elbil næste gang, fra 37 procent til 38 procent på to år.

I kontrast til USA står Norge som et foregangsland med en fast kurs mod 100 procent elbilsalg i 2025.

Selv om elbilandelen faldt drastisk i maj, er den samlede andel af nybilsalget med elbiler allerede over 90 procent. Flere norske importører har allerede udfaset modeller med benzin- eller dieselmotorer.