Viborg: Lyngby og DBU fulgte ikke normal procedure

admin

10 år siden

|

17/05/2014

Dagens topnyheder

Viborg blev lørdag gjort opmærksom på, at klubben har benyttet David Katz Boysen ulovligt i en kamp mod AGF. Viborg vandt kampen 3-0.

Boysen slæbte karantænepoint med fra Lyngby, da han skiftede til Viborg, men det var sidstnævnte ikke opmærksom på. Den information ville Viborg gerne have haft fra Lyngby.

- Den normale procedure er, at i forbindelse med et klubskifte, har den afgivne klub, hvor spilleren stopper, pligt til at påføre på spillerens spillercertifikat omkring status på eventuelle karantænepoint.

- Dette er i David Boysens tilfælde ikke fremgået, siger Viborgs direktør, Morten Jensen, til klubbens hjemmeside.

Han tilføjer, at det på samme måde er procedure, at Dansk Boldspil-Union (DBU) inden hver runde oplyser klubberne, hvilke spillere der er i karantæne.

- Vi forholder os selvfølgelig til sagen, men vi føler, at vi har handlet i god tro. Vi må også konstatere, at i tilfælde af, at David Boysen har nået 32 karantænepoint, så vil det normalt medføre en karantænedag, siger Morten Jensen.

DBU behandler nu sagen. Hvis Viborg bliver tildelt et skrivebordsnederlag, får det ingen betydning for klubben, der allerede er rykket ned.

Men i stedet vil AGF få de tre point, og dermed har AGF en teoretisk chance for at overhale Sønderjyske i sidste spillerunde og dermed blive i Superligaen.

/ritzau/