Krigsskibet fra Roskilde er knap 37 meter langt, og har kunnet rumme 100 mand.
Det store skib menes at have været en del af en kongelig flåde.
Udstillingen, der løber fra den 22. juni til den 17. november 2013, hedder VIKING og vises på Nationalmuseet i Prinsens Palæ, i samarbejde med 12 europæiske lande, og har fået støtte fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden og Bikubenfonden.
VIKING berører emnerne; magt og aristokrati, ritualer og tro, samt kulturelle kontaker og handel.
På udstillingen vises også en række nye og unikke fund, som aldrig tidligere har været vist frem.
Også genstande som ikke tidligere har indgået i en tværkulturel udstilling udstilles nu på Nationalmuseet.
Blandt de ikke-danske men særligt interessante genstande er en nyfundet stor sølv skat fra York i England, og skattefund fra Rusland og Norge.
Selv et få måneder gammel fund fra Bornholm af et relikvie kors har fået en plads i udstillingen.
Det har også lykkedes Nationalmuseet at få lov, at låne de verdens berømte skakbrikker fra Lewis i Scotland, som er formet som vikingekrigere. En af skakbrikkerne er særligt kendt for at forestille en viking i hjelm, der bider i sit skjold.
At vikingerne var særligt barske illustrerer et sæt menneske tilfilede mennesketænder fra en vikingekriger, samt en lang række våben inklusiv de få hjelme, som stadig findes.
Det er det store vikingeskib i midten af udstillingen som knytter udstillingen sammen, da det var de særligt sødygtige skibe, der var grundlaget for vikingernes succes.
Det var nemlig skibene, der fragtede vikingerne ud i verden, og var grundlaget for, at man kunne slå sig ned på Grønland og Island, for ikke at glemme, at erobre England, og sætte den danske konge Knud Den Store på tronen.
I 2014 flyttes udstillingen videre til London og senere Berlin.