Valglokalerne i Ukraine åbner

admin

10 år siden

|

25/05/2014

Dagens topnyheder

Søndag morgen åbnede valglokalerne for ukrainerne, der skal vælge en ny præsident, efter at den prorussiske Viktor Janukovitj blev væltet i februar. Siden har landet været splittet og ledet af den fungerende præsident Oleksandr Turtjynov fra det provestlige Fædrelandspartiet.

Valglokalerne holder åbent i 12 timer. Derefter ventes de første valgstedsmålinger, mens det endelige resultat først vil være klar mandag.

Valget gennemføres over store dele af landet, men i de urohærgede østlige egne er mange valglokaler lukket.

Prorussiske separatister hævder, at valget er ulovligt, og de har bebudet, at de vil blokere valglokalerne.

Efter at valgstederne har været åbne i en time, har der i Donetsk-området kun været muligt at stemme i 308 af de i alt 2430 valglokaler, lyder vurderingen fra regionsforvaltningen, der er indsat af overgangsregeringen i Kijev, skriver nyhedsbureauet dpa.

I naboregionen Lugansk ventes der kun at blive stemt i to ud af 12 kommuner, hvor de prorussiske separatister holder mange offentlige bygninger besat.

Rigmanden Petro Porosjenko, populært kaldet chokoladekongen, er suveræn favorit til at blive Ukraines kommende præsident ved søndagens valg med over 30 procents forspring til nærmeste forfølger, den tidligere premierminister Julia Timosjenko.

/ritzau/Reuters