10 år siden

|

11/04/2014

Det har været småt med højdepunkterne i Valencia i de seneste sæsoner, men torsdag aften gav det spanske storhold sit publikum en oplevelse, det ikke glemmer lige foreløbig.

Valencia var bagud med 0-3 til Basel efter den første Europa League-kvartfinale, men hjemme på Mestalla leverede spanierne et mindre fodboldmirakel og vandt med 5-0 efter forlænget spilletid.

Basel, der nåede semifinalen i turneringen sidste år, viste ellers stærkt spil i det første opgør, men det schweiziske mandskab gik helt op i limningen i returkampen.

Paco Alcacer og Eduardo Vargas bragte Valencia to mål foran i første halvleg, og med sit andet mål sørgede Alcacer 20 minutter før tid for, at stillingen var helt lige.

Målmand Yann Sommer havde travlt i Basels mål, og det hele kunne have været afgjort i den ordinære tid, hvis Vargas havde sparket bolden i et tomt mål i stedet for at ramme den ene opstander.

Men det var en stakket frist for træner Murat Yakins pressede tropper, for heller ikke i forlængelsen fik schweizerne styr på organisationen, mens Valencia bare buldrede videre.

Og da først Marcelo Diaz og siden Gaston Sauro blev præsenteret for det røde kort, var Basel pludselig reduceret til ni spillere.

Da blev det for stor en mundfuld at forsvare sig til en straffesparkskonkurrence. Alcacer lavede sit tredje mål og gjorde det til 4-0 seks minutter før tid, inden Juan Bernat gjorde den schweiziske ydmygelse total i slutminutterne.

Valencia følger dermed Sevilla, Juventus og Benfica i semifinalerne.