V om beskæftigelsesudspil: Der skal spares flere penge

admin

10 år siden

|

29/04/2014

Dagens topnyheder

Den kommende beskæftigelsesreform skal sikre, at de ledige kommer hurtigere i arbejde.

For at det kan lade sig gøre, skal der spares penge på beskæftigelsesområdet, mener Venstres arbejdsmarkedsordfører, Hans Andersen, som dermed lægger sig på tværs af regeringens kommende beskæftigelsesudspil, der ifølge DR Nyheder ikke bliver en spareøvelse.

- Det handler om, at vi skal have et godt og effektivt beskæftigelsessystem, og hvor det kan betale sig at arbejde, siger Hans Andersen.

DR Nyheder erfarer, at udspillet fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) bliver fremlagt onsdag.

Budskabet fra regeringen menes at blive, at alle de penge, som man finder ved at gøre beskæftigelsesområdet mindre bureaukratisk, skal investeres i eksempelvis uddannelse.

- Vi skal have en beskæftigelsesreform, der for det første sparer penge på et af verdens dyreste beskæftigelsessystemer, siger Hans Andersen.

- For det andet skal vi give den ledige valgfriheden til at vælge den aktør, organisation eller virksomhed, som er bedst til at hjælpe dem i job. Og for det tredje skal vi gå ind og fjerne de tiltag, som ikke virker eller hjælper ledige med at komme i job, siger Venstre-ordføreren.

Fordi der er et forlig på området, skal aftalen laves med de borgerlige. Hans Andersen forventer, at regeringen deler ambitionen om at lave en vækstpakke, og at der skal findes penge til at lave en sådan.

- Det skal ske med penge fra beskæftigelsessystemet. Vi har et af verdens dyreste beskæftigelsessystemer, og det system skal vi også have til at gå længere på literen, siger Hans Andersen.

På grund af forliget kan regeringen ikke lige pludselig lave et forlig med Enhedslisten. Partiets arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl, synes ellers, at det giver mening at finde flere penge til uddannelse.

- Det er en rigtig god idé at fjerne noget af kontrollen og bureaukratiet og så lægge det over i uddannelsen. Det er et af de punkter, der står på vores huskeliste, siger Christian Juhl.

- Vi vil dog gerne finde ud af, hvor pengene skal spares. Det er ikke ligegyldigt.

- Kontrol og bureaukrati kan man sagtens spare penge på i systemet, fordi det i de sidste 10-15 år er bygget op over en ret uhensigtsmæssig model, som tager udgangspunkt i, at man ikke kan stole på arbejdsløse, lyder det fra Christian Juhl.

/ritzau/