De amerikanske sundhedsmyndigheder siger, at sundhedsarbejdere, som vender hjem fra de ebolaramte lande i Vestafrika, bør være under "aktiv overvågning" frem for at være i direkte karantæne.
De nye regler komme efter, at en sygeplejerske, som havde behandlet ebolasmittede i Sierra Leone, blev tvunget i karantæne i delstaten New Jersey til trods for, at hun ikke havde nogen symptomer.
USA's Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse, CDC, anbefaler nu, at personer i risikogruppen i stedet "overvåges aktivt".
"Aktiv og direkte overvågning" betyder, at personer i risikogruppen skal undersøges for feber i 21 dage, og at deres rejsemuligheder og offentlige aktiviteter underlægges begrænsninger.
Personer i højrisikogruppen er sundhedsarbejdere, som har været udsat for nålestik eller har fået kropsvæsker fra ebolaptienter i øjne eller på hud med rifter eller småsår.
Ligeledes gælder det personer, som ikke har været iført det rigtige beskyttelsesudstyr, og personer, der har rørt ved afdøde patienter samt familiemedlemmer til ebolapatienter.
- Overvågning betyder, at en repræsentant for sundhedsmyndighederne observerer personens temperatur og har en daglig samtale med vedkommende, hvor der også gennemgås en tjekliste med potentielle ebolasymptomer, siger Tom Frieden, der leder CDC.
- Daglige aktiviteter skal også drøftes i disse samtaler, siger han.
Den nye kurs hos CDC kommer, efter at sygeplejersken Kaci Hickox rettede en skarp kritik mod myndighederne i New Jersey, da hun blev ført direkte til et sygehus, da hun kom hjem fra Sierra Leone.
Hun måtte tilbringe tre dage i et telt uden bad og med et kemisk toilet.
Den 33-årige sygeplejerske vendte hjem fredag, netop da New Jersey og New York indførte obligatoriske regler for hjemvendte sundhedsarbejdere.
New Jerseys guvernør, Chris Christie, sagde på et tidspunkt, at "Hickox åbenbart var syg", hvilket forstærkede kritikken mod myndighederne fra sygeplejersken og andre.
Christie måtte efter kritik fra Det Hvide Hus trække sin udtalelser tilbage, og sygeplejersken slap for sin karantæne.
/ritzau/AFP