Ung kvinde risikerer dødsstraf: Gifter sig med kristen

admin

10 år siden

|

14/05/2014

Dagens topnyheder

En muslimsk kvinde risikerer at blive henrettet i Sudan, hvis hun ikke omgående forlader sin nye ægtemand og vender tilbage til islam.

Den 27-årige kvinde er blevet anklaget for at vende sin tro ryggen og utroskab, efter at hun har sagt ja til en kristen mand, hvilket er forbudt for muslimske kvinder og gør ægteskabet ugyldigt.

En domstol i Sudan har givet kvinden en frist til torsdag til at vende tilbage til islam. Retssagen er den første af sin slags i det afrikanske land.

Vestlige ambassader og sudanske aktivister har fordømt anklagerne mod den unge kvinde og opfordret den islamistiske regering i Sudan til at respektere forskellige trosretninger.

- Detaljerne i denne sag udstiller regimets åbenlyse indblanding i privatlivet for sudanske borgere, lyder det fra ungdomsgruppen Sudan Change Now Movement.

Unge studerende har de seneste uger gået på gaden nær universitet i hovedstaden Khartoum. De forlanger en ende på krænkelserne af menneskerettigheder, mere frihed og bedre sociale og økonomiske forhold.

Myndighederne besluttede søndag at lukke universitet på ubestemt tid.

Præsident Omar Hassan al-Bashirs regering står over for enorme økonomiske og politiske udfordringer efter Sydsudans løsrivelse i 2011. Sydsudan var Sudans vigtigste oliekilde.

/ritzau/Reuters