Rundt om i de danske vuggestuer og børnehaver har pædagogerne hænderne fulde, når de er på arbejde.
Det viser en ny undersøgelse fra pædagogernes fagforbund, Bupl, skriver Politiken.
Ifølge undersøgelsen svarer tre ud af fire daginstitutionspædagoger ja til spørgsmålet:
"Var du alene med den samlede børnegruppe i perioder af dagen i går?"
I gennemsnit var pædagogerne alene med 17 børn, og over halvdelen af dem, der var alene med børnene, var det i mere end en halv time.
4670 pædagoger har svaret på Bupls spørgeskema. 19.516 fik muligheden for at svare.
Ifølge flere forskere er undersøgelsens resultater bekymrende.
- Det er alarmerende. For det skal slet ikke forekomme – ikke ud over, at en voksen går på toilettet i fem minutter, som er absolut maksimum, siger Ditte Winther-Lindqvist, der er lektor i udviklingspsykolog og forsker i kvalitet i daginstitutioner ved DPU, Aarhus Universitet, til Politiken.
Børne- og familieforsker ved Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Mogens Nygaard Christoffersen kalder undersøgelsen "foruroligende", fordi den omfatter mange pædagoger.
- Men undersøgelser tyder på, at de børn, der ikke har mange ressourcer, resignerer og trækker sig tilbage. De blive passive og vandrer hvileløst omkring uden at have noget projekt, siger Mogens Nygaard Christoffersen til Politiken.
Han hæfter sig dog ved, at svarprocenten kun er 24.
Hos SF vil man nu have børneminister Ellen Trane Nørby (V) i samråd, fortæller børneordfører Jacob Mark.
- Det er fuldstændig fatalt, at det kan ske. Alle undersøgelser viser, at børns grundlæggende kompetencer bliver skabt, mens de går i børnehave eller vuggestue. Derfor er det fuldstændig afgørende, at der er pædagoger nok.
/ritzau/