Oppositionen i Ukraine frygter, at myndighederne vil sætte militæret ind mod demonstranterne i Kijev.
Under et møde med Tysklands præsident, Joachim Gauck, og EU's udenrigspolitiske chef, Catherine Ashton, udtrykker tidligere udenrigsminister Arsenij Jatsenjuk bekymring over, at præsident Viktor Janukovitj vil gå hårdere til værks.
De voldsomme demonstrationer har stået på siden november og er de seneste uger blevet mere voldelige, og nu mener oppositionspolitikerne altså, at det er "meget sandsynligt", at hæren bliver sendt ind i kampen.
Ind til videre har myndighederne sat oprørspolitiet ind, men ikke i alle tilfælde har de formået at holde demonstranterne tilbage.
Fredag blandede hæren sig for første gang i stridighederne og opfordrede præsidenten til at handle øjeblikkeligt for at sætte en stopper for urolighederne.
Forsvarsministeriet kaldte i en udtalelse besættelsen af regeringsbygningerne for uacceptable og advarede om, at "yderligere eskalering af konfrontationen vil true landets territoriale integritet".
Ved den årlige fredskonference i tyske München skal den ukrainske opposition også mødes med USA's udenrigsminister, John Kerry, der allerede har ytret sig om urolighederne.
- Ingen steder er kampen for en demokratisk, europæisk fremtid i dag mere vigtig end i Ukraine, siger Kerry i en tale til politiske, diplomatiske og militære ledere i München.
- USA og EU står sammen med folket i Ukraine i den kamp, siger udenrigsministeren.
Støtter af oppositionen i Ukraine nægter at forlade deres protestlejr på Kijevs Uafhængighedsplads på trods af en række indrømmelser fra myndighederne.
Oppositionslederne indledte fredag en række møder med vestlige ledere for at sikre sig støtte fra Bruxelles og Washington.
/ritzau/