Udgift til børsnotering sender ISS i rødt

admin

10 år siden

|

14/05/2014

Dagens topnyheder

Det var forventet hos servicegiganten ISS, at første kvartal 2014 ikke ville være prangende. Faktisk kom koncernen ud af årets tre første måneder med et underskud på 33 millioner kroner mod et overskud i perioden året før på 70 millioner kroner, viser kvartalsregnskabet.

ISS holdt sit indtog på fondsbørsen 13. marts i år. Og ser man bort fra udgifterne til børsnoteringen samt refinansiering, ligger resultatet på 223 millioner kroner mod 71 millioner kroner året før.

- ISS fortsatte med at levere robuste resultater i 1. kvartal 2014, siger ISS-direktør Jeff Gravenhorts i regnskabet og peger på, at blandt andet den organiske vækst og driftsmarginalen ligger på linje med forventningerne til hele året.

- Efter den vellykkede børsnotering har vi desuden gennemført en refinansiering og en betydelig reduktion af vores gæld. Derudover har vi vundet kontrakter med en række nye, lokale og regionale kunder og forlænget vores største globale kontrakt med HP til og med 2018, siger han.

Ud over kontrakten med HP indgik ISS i årets tre første måneder blandt andet større kontrakter inden for minedrift i Australien, hvor man levere service til 16 minebyer, og med et 120 meter langt luksussuperyacht-hotel med 138 værelser på fem etager i London.

Samtidig solgte man blandt andet aktiviteterne inden for landskabspleje i Frankrig og de kommercielle sikkerhedsaktiviteter i Australien og New Zealand fra.

Samlet fastholder ISS forventningerne til hele året.

ISS-koncernen blev grundlagt i København i 1901 og er siden vokset til at være en af verdens førende såkaldte Facility Services-virksomheder. Det betyder, at man hos ISS blandt andet kan købe sig til rengøring, catering, sikkerhedstjenester og ejendomsservice.

ISS har flere end 530.000 medarbejdere, og ansatte med ISS-logo på kan ses i mere end 50 lande i Europa, Asien, Nordamerika, Latinamerika og Stillehavsområdet. Kunderne findes både i den private og den offentlige sektor.

/ritzau/