Der er fortsat problemer med kontrol- og regnskabssystemerne i den internationale klimaorganisation Global Green Growth Institute (GGGI), hvor Lars Løkke Rasmussen (V) er formand.
Det fremgår af en ny orientering fra Udenrigsministeriet til Rigsrevisionen, efter at ministeriet er blevet orienteret om de foreløbige resultater af en revisionsundersøgelse, som er finansieret af den norske regering.
- Jeg vil afvente den endelige rapport og GGGI’s svar på de påpegede problemer, før jeg konkluderer noget. Men det siger sig selv, at jeg tager sagen meget alvorligt og følger den tæt, siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) i en skriftlig kommentar.
Mens de foreløbige resultater af undersøgelsen viser, at der tilsyneladende er bragt orden i tingene i GGGI's hovedkvarter i Seoul, så er der fortsat "udfordringer med at få udrullet de nyetablerede administrative og økonomiske regler og procedurer i de to landeenheder".
- Det gælder særligt for enheden i Etiopien, hvor kontrol - og regnskabssystemerne er fundet mangelfulde, mens man er kommet længere i Indonesien, uden dog helt at have elimineret alle svagheder, fremgår det af orienteringen til Rigsrevisionen.
Udenrigsministeriet lover samtidig at underrette Rigsrevisionen nærmere, når der er "væsentligt nyt" i sagen.
Danmark besluttede i 2011 at støtte GGGI med 90 millioner kroner over en treårig periode. Det er endnu ikke besluttet, om støtten skal fortsætte i de kommende år.
Lars Løkke Rasmussen blev i 2012 udpeget som formand for GGGI, og Løkkes flyrejser på første klasse som GGGI-formand havnede sidste efterår på forsiden af danske aviser.
I november sidste år tvang GGGI-sagen også daværende udviklingsminister Christian Friis Bach (R) til at træde tilbage efter at have fejlinformeret Folketinget, da han afviste, at GGGI's bestyrelse havde vedtaget de rejseregler, der betød, at bestyrelsesformanden som udgangspunkt rejste på første klasse.
Faktum var dog, at rejsereglerne var blevet behandlet på et bestyrelsesmøde i maj 2012, som Christian Friis Bach selv havde deltaget i.
Senere er det besluttet, at der indledes tjenstlige forhør mod tre ledende embedsmænd i Udenrigsministeriet, der har et medansvar for at misinformere Folketinget.
/ritzau/