Udenlandsk arbejdskørsel: DF kræver minister i samråd

admin

10 år siden

|

08/06/2014

Dagens topnyheder

Der skal sættes hårdere ind mod brugen af udenlandsk arbejdskraft på landevejene, efter at det søndag aften kom frem, at Post Danmark i flere tilfælde benytter sig af østeuropæisk arbejdskraft som chauffører.

Det mener transportordfører fra Dansk Folkeparti, Kim Christiansen, og han agter derfor at indkalde transportminister Magnus Heunicke (S) til samråd mandag morgen.

- Det er helt utilstedeligt. Vi har tidligere set Banedanmark være på kanten, og nu ser vi Post Danmark er med til at trykke danske lønmodtagere, siger han til TV 2 Nyhederne.

Denne gang er det det statsejede selskab Post Danmark, som erkender, at de benytter sig af vognmænd, der åbenlyst bruger østeuropæiske chauffører som arbejdskraft i Danmark.

10 procent af Post Danmarks transporter bliver foretaget af underleverandører. Transportministeren agter at sætte hårdt mod hårdt.

- Jeg vil gerne sige helt klart til Post Danmark. Jeg troede, I havde forstået mit budskab. Min holdning er klar, når der udføres arbejde i Danmark, skal det være på danske vilkår. Og jeg vil ikke se østeuropæere underbyde dansk arbejdskraft, siger Magnus Heunicke til TV 2 Nyhederne.

På spørgsmålet, om Kim Christiansen er tilfreds med ministerens udmelding, svarer han:

- Nej, det er jeg ikke, for ministeren og regeringen har meldt ud mange gange i forhold til at bekæmpe social dumping, og nu ser vi, at de ikke er nået langt.

- Han er øverste chef for statslige virksomheder. Han må gøre det helt klart, at bruger man underleverandører, skal det være på danske løn- og arbejdsvilkår, siger han.

Brug af underleverandører sker især, efter at Post Danmark er fusioneret med det svenske postselskab, en fusion som går under navnet PostNord.

I to konkrete eksempler har TV 2 Nyhederne fulgt henholdsvis en bulgarsk og litauisk vogn, der forlader en dansk postterminal og kører ud af landet påført med danske trailere.

/ritzau/