Trist nyt fra DMI

Henrik R

61 uger siden

|

17/07/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er ikke opløftende udmeldinger der kommer fra DMI.

Dagens topnyheder

Efter en periode med sol og varme, advarer DMI om, at det danske sommervejr er ved at tage en kedelig drejning. Den kommende uge vil bringe sol, skyer, regn og byger i en ubehagelig blanding, med regn og faldende temperaturer som den primære vejrtype.

Tirsdag byder på en skiftevis solrig og skyet dag, med enkelte byger ind imellem. Temperaturen forventes at ligge mellem 17 og 22 grader, men vil falde til mellem 10 og 15 grader om natten. Vinden vil være let til frisk omkring vest, med en stedvis op til hård vind ved kysterne.

Onsdag vil være mest skyet, med regn eller byger i store dele af landet. Dog kan de nordlige egne forvente en smule sol. Temperaturen vil være lidt lavere, mellem 15 og 20 grader, og vil falde til mellem 10 og 15 grader om natten. Vinden vil være svag til jævn, mest fra vest og nordvest, med stedvis frisk til hård vind ved kysterne.

Torsdag og fredag fortsætter i samme grå toner med spredte byger og temperaturer mellem 15 og 20 grader. Om natten vil temperaturen falde til mellem 10 og 15 grader torsdag, og endda til mellem 8 og 13 grader fredag nat. Vinden vil være let til frisk omkring vest, med en stedvis op til hård vind ved kysterne.

Lørdag bringer en smule håb med nogen eller en del sol, men også enkelte byger og temperaturer, der fortsat svinger mellem 15 og 20 grader. Om natten vil temperaturen falde til mellem 10 og 15 grader. Vinden vil være svag til jævn fra vest, men drejer til syd, med stedvis op til frisk vind ved kysterne.

Søndag og mandag vil være fortsat ustadige, med uændrede temperaturer.

DMI bekræfter, at den ustadige vejrtype er sikker i de kommende dage. Dog er timingen af nedbøren og mængden af nedbør fortsat usikker.

Det lader til, at vi har en udfordrende uge foran os med regn og faldende temperaturer. Husk at pakke paraplyen og din tykke trøje, når du går ud af døren, og forbered dig på en uge med meget indendørs hygge. Den danske sommer viser sig fra sin grå side, men lad os håbe på bedre tider og mere solskin i den nærmeste fremtid.