Trist nyt for Føtex viser ny undersøgelse

Kasper Rud

1 dag siden

|

20/10/2024
Nyheder
Foto: blazg/Shutterstock
Foto: blazg/Shutterstock
Den barske sandhed

Dagens topnyheder

Føtex kæmper med kundetilfredshed: "Scorer lavt på alt"

Den seneste måling af brugertilfredsheden i danske supermarkedskæder viser, at Føtex fortsat kæmper for at leve op til kundernes forventninger.

Ifølge en årlig undersøgelse fra Loyalty Group er kæden i 2024 endt på en delt sidsteplads med Netto og 365discount.

Føtex' score lander på 49,9 ud af 100, hvilket bekræfter en nedadgående trend, der har været i gang siden 2019.

Det skriver BT.

Undersøgelsen afslører, at Føtex halter efter på tværs af næsten alle målte områder. Researchchef Lars Jepsen fra Loyalty Group forklarer: "Vi måler på 10 kæder, og Føtex bliver placeret mellem syvende- og tiendepladsen på alle de 26 områder, vi spørger ind til." Især på centrale produkter som kød, grøntsager og delikatesser, som ellers er en satsning for kæden, scorer Føtex lavt.

Forringelserne mærkes også i serviceniveauet. Kunderne oplever vanskeligheder ved at få fat på medarbejdere, og når det lykkes, er hjælpen ofte utilstrækkelig. Dette, kombineret med faldende karakterer på serviceområder som tilgængelighed og kompetence, trækker den samlede tilfredshed ned. Jepsen bemærker, at der har været et fald på mellem tre og fem procent på flere spørgsmål sammenlignet med sidste år, hvilket påvirker den samlede bedømmelse markant.

Føtex’ brede sortiment kan være en af udfordringerne, da det kræver specialiseret viden fra personalet, som kan være svært at sikre i alle afdelinger. Jepsen understreger, at manglende viden blandt medarbejdere kombineret med utilfredsstillende priser gør det svært for kæden at imødekomme kundernes forventninger.

Hos Salling Group, som ejer Føtex, erkender man udfordringerne. "Vi går altid efter at være kundernes foretrukne," siger pressekonsulent Christoffer Green Sørensen. "Vi strækker os langt for at levere høj service og inspirerende butikker, så kunderne forhåbentlig fortsat vælger os."