Træner hylder Drogba: Han ændrede alt for os

admin

10 år siden

|

15/06/2014

Dagens topnyheder

Didier Drogba løftede Elfenbenskystens landshold til sejr i VM-kampen mod Japan natten til søndag, da han blev skiftet ind med omkring en halv time tilbage af kampen.

Japan var på det tidspunkt foran med 1-0, men efter indskiftningen af den tidligere Chelsea-angriber leverede ivorianerne et stort comeback med to mål på to minutter. Drogba scorede ikke selv, men var alligevel afgørende, siger hans træner.

- Alt ændrede sig, da Didier Drogba kom ind på banen. Selvfølgelig var han skuffet over at være på bænken, men når du så glæden, da han sluttede kampen ... Han er en mester, siger Elfenbenskystens landstræner, Sabri Lamouchi.

- At have en spiller som Drogba på holdet, enten i startopstillingen eller som erstatning, har altid en effekt på holdet, tilføjer franskmanden.

Sabri Lamouchi fortæller, at han besluttede at lade Drogba starte på bænken på grund af en kombination af taktiske overvejelser og angribernes manglende kampform.

- Sidste gang, han spillede 90 minutter, var for nogle måneder siden i Tyrkiet, og han har haft en skade siden. Han har forbedret sig en hel del i de seneste uger, og han har ofret meget for at være med til VM, siger landstræneren.

Med sejren over Japan er det afrikanske hold godt på vej til at spille sig videre fra gruppe C. Det lykkedes hverken for Elfenbenskysten at komme videre fra gruppespillet ved VM i 2006 eller 2010, hvor det begge gange blev til en tredjeplads.

Holdet skal i de resterende to kampe møde Colombia og Grækenland.

/ritzau/Reuters