Togfolk trodser forbud og fortsætter VM-strejke

admin

10 år siden

|

09/06/2014

Dagens topnyheder

Det trafikale kaos den brasilianske storby São Paolo fortsætter.

Få dage før startskuddet til fodbold-VM i landet har medarbejdere i byens undergrundsbane valgt at fortsætte en strejke, som ellers blev underkendt i retten søndag.

Medarbejdernes fagforening har ved en afstemning vedtaget at fortsætte strejken trods udsigt til dagbøder svarende til cirka 1,2 millioner kroner, fordi en arbejdsret har kendt strejken ulovlig.

Arbejdsnedlæggelsen, der begyndte onsdag midnat, har allerede skabt lange bilkøer og trafikkaos i São Paolo, som har omkring 20 millioner indbyggere.

Under VM-slutrunden vil endnu flere komme til, og det er netop i São Paolo, at torsdagens åbningskamp mellem Brasilien og Kroatien skal spilles. Flere end 60.000 fans ventes at indtage det nybyggede stadion for at overvære opgøret.

- Der er VM - den største sportsbegivenhed i verden. Der er valg i slutningen af året. Regeringen er nødt til at forhandle med os, siger fagforeningsformand Altino Melo dos Prazeres.

Organisationen har varslet demonstration mandag morgen ved en metrostation, hvor politiet torsdag brugte tåregas og politistave til at opløse demonstranterne.

Brasilien har været ramt af adskillige arbejdsnedlæggelser i ugerne op til den største sportsbegivenhed i landets historie.

Det er en lønstrid, der får de ansatte ved undergrundsbanen i São Paulo til at strejke. De krævede i første omgang en lønstigning på 16,5 procent, men har sænket kravet til 12,2 procent. Arbejdsgiversiden tilbyder dog blot 8,7 procent ekstra i lønposen.

Omkring 4,5 millioner passagerer benytter dagligt undergrundsbanen i byen.

/ritzau/AFP