Kristian Thulesen Dahl opfordrer de offentlige arbejdsgivere til at komme lønmodtagerne i møde ved de nuværende overenskomstforhandlinger. Det skriver Ritzau.
Han mener, at der skal rettes op på den behandling, som lærerne fik tilbage i 2013, da de blev lockoutet, efter at Lærernes Centralorganisation og Kommunernes Landsforening (KL) ikke kunne nå til enighed om lærernes løn- og arbejdsvilkår.
Lockouten, som varede i 25 dage, førte til, at der blev indført nye arbejdstidsregler efter et lovindgreb, trods stor modstand fra lærerne.
- Der er en bodsgang at gå i forhold til lærerne, der blev kørt fuldstændig over ved sidste konflikt, siger lederen af regeringens støtteparti til TV 2 på Kommunernes Landsforenings topmøde i Aalborg.
Der er overhængende risiko for, at de nuværende forhandlinger også ender med en lockout, efter at de statslige, regionale og kommunale arbejdsgivere onsdag varslede en lockout for 150.000 offentligt ansatte fra 10. april, hvis der ikke indgås en aftale inden.
Lockouten vil i praksis betyde, at de ansatte ikke kan gå på arbejde og mister deres løn i den periode, de er udelukket fra deres job.
Ifølge Kristian Thulesen Dahl kan nøglen til at undgå en storkonflikt være, at arbejdsgiverne kommer lærerne i møde denne gang.
- Det handler om at få repareret nogle skader, der blev pådraget under sidste lockout, siger partiformanden til TV 2.
De nuværende overenskomster for offentligt ansatte udløber 31. marts, og det er nu op til Forligsinstitutionen at forsøge at mægle mellem de to parter og afværge strejke og lockout.