Thomas Frank: Vi kan holde på de unge talenter

admin

10 år siden

|

14/04/2014

Dagens topnyheder

Brøndbys cheftræner, Thomas Frank, glæder sig til at følge udviklingen i Brøndbys nye talentsats Masterclass, som han selv bliver en del af.

Projektet indeholder blandt andet et fokus på at talentudvikle spillere ved at lære dem om Brøndbys spillestil i superligatruppen og om klubbens kultur.

Det skal være med til at holde de unge talenter i klubben, som ellers har haft en tendens til at forlade den storkøbenhavnske vestegn til fordel for andre klubber.

- Jeg tror på, at vi kan holde på talenterne, siger Thomas Frank og uddyber:

- Jeg er med på, at der forsvinder nogle, selvfølgelig gør der det. Men jeg kan se den næste i køen, når en spiller forlader klubben, og dem skal vi alle være dygtige nok til at kunne se.

- Vi ved jo, at vi har nogle voldsomme toptalenter nede i rækkerne, som nogle store klubber er ude efter, så det er altid en balancegang. Hvis de kan se, at de kan få lov at spille og kan få et gennembrud, så får vi mulighederne. Jeg vil gerne give dem den mulighed, siger han.

Brøndby har høje ambitioner om, hvad der skal komme ud af projektet.

Målet er, at klubben skal have en permanent tilværelse i Superligaens top-tre, og det skal ske ved, at 50 procent af truppen kommer fra klubbens egen talentudvikling.

Sportschef Per Rud siger, at Brøndby sigter efter at blive Nordens bedste i talentudvikling, og Thomas Frank er sikker på, at det kan lade sig gøre med det nye projekt.

- Vi bliver presset voldsomt af FC Nordsjælland, FC København, FC Midtjylland og AaB, og så er der også et par klubber i Sverige og i Norge, som gør det godt.

- Men jeg er overbevist om, at vi hvis vi betaler lidt mere, har lidt flere ressourcer og arbejder lige så hårdt som de andre, så bør vi kunne gøre det bedre, siger Brøndby-træneren.

Sidste forår lød meldingen fra klubben, at man hverken ville eller kunne stå i vejen for, at europæiske storklubber ville kaste penge efter Brøndbys unge stortalenter, men den snak er forduftet på den storkøbenhavnske vestegn nu.

- Jeg synes, at vi er et helt andet sted nu med satsningen og troen på resultaterne.

- Sidste forår var det en klub i knæ. Det var en klub, der var knap på ressourcerne, og ambitionerne var mindre, siger Thomas Frank.

/ritzau/