Studerende tager medicin for at præstere

admin

455 uger siden

|

09/04/2016

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Studerende på landets uddannelser tager opkvikkende stoffer og medicin for at præstere bedre. Det skriver Berlingske.

Ifølge avisen viser en undersøgelse fra juristernes og økonomernes fagforening, Djøf, at otte procent af medlemmerne i Djøf Studerende tager præstationsfremmende stoffer under studiet.

Dansk Magisterforening er i en tilsvarende undersøgelse kommet frem til, at 6,5 procent af deres studerende medlemmer har gjort det samme.

Stofferne spænder ifølge undersøgelsen fra ting som koffeinpiller til Ritalin, som er medicin mod adhd.

- Det virker ligesom amfetamin og kokain, og derfor er der en vis risiko for, at man får et misbrugsforhold. Især når man skaffer præparatet på det grå marked og ikke ved, hvordan det skal tages, siger neuroforsker på Københavns Universitet Jakob Dreyer til Berlingske om Ritalin.

Formand for Djøf Studerende Tue Anders Johansen mener, at der er noget galt, når studerende føler et behov for at tage præstationsfremmende stoffer på studiet.

- Men det er forventeligt. Man bliver mødt af tårnhøje krav om karakterer og om at komme igennem til tiden, samtidig med at det forventes, at man gør karriere med et studiejob, siger han til Berlingske.

Hos CBS genkender Studiechef Rie Snekkerup problemet, som hun mener er et samfundsproblem.

- Det starter derhjemme med forældrene. De skal fortælle deres børn, at de ikke behøver at nå det hele på den halve tid, og at de ikke behøver at få 12 i alt, for at deres liv giver mening.

- Men vi som institution skal være med, Vi skal forklare dem, at en eksamen ikke må blive så vigtig, at det er nødvendigt at dope sig, siger hun.

DTU fortæller, at man genkender problemet. Berlingske har desuden været i kontakt med elever fra professionshøjskoler og erhvervsakademier, der oplever det samme.

/ritzau/