Studerende: Sabbatår mindsker frafaldet på uddannelserne

admin

443 uger siden

|

26/05/2016

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Det er ubetinget en god nyhed, at flere og flere unge vælger at tage sabbatår, når studenterhuen er kommet på hovedet.

Det mener Danske Studerendes Fællesråd og Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, der understreger, at sabbatår har en positiv effekt på frafaldsprocenterne.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser ifølge Politiken, at der i 2015 var knap 36.000 studenter, der ikke var begyndt på en ny uddannelse tre måneder efter endt eksamen.

For mændenes vedkommende er det 76 procent af årgangen, mens det for kvinderne udgør 78 procent, og det er en stigning siden 2013.

- Det er i virkeligheden rigtig positivt. Det betyder rigtig meget for frafaldet på uddannelserne, hvis de studerende lige får lov til at puste ud og tage en dyb indånding, inden de går i gang med et universitetsforløb, siger Yasmin Davali, formand for Danske Studerendes Fællesråd.

Sabbatårets popularitet toppede i 2008, da omkring 80 procent af en studenterårgang ikke var gået direkte i gang med en ny uddannelse.

Men herefter var der flere og flere, der droppede sabbatåret, og for et par år siden var andelen nede omkring de 70 procent, skriver Politiken.

Ifølge Yasmin Davali er det "meget forståeligt", at mange tager sabbatår. Hun siger, at hun ikke kan se ulemperne ved at tage en pause mellem uddannelserne.

- Folk bruger jo deres sabbatår på fornuftige ting. Jeg tror, at det kan være gavnligt at prøve sig selv lidt af, inden man begynder på en videregående uddannelse.

Hos Danske Gymnasieelevers Sammenslutning er man enig med Yasmin Davali, lyder det fra forkvinde Veronika Schultz.

Men hun medgiver, at man kan tage for mange sabbatår.

- Jeg tror, at der kan være en risiko, hvis man tager for lang en pause. Men mit indtryk er også, at folk bruger pausen fornuftigt på eksempelvis at rejse ud, tage på højskole eller tage et almindeligt arbejde, siger hun.

/ritzau/