Sydsudans regering har torsdag aften underskrevet en aftale om våbenhvile med oprørerne efter flere uger med forhandlinger i nabolandet Etiopiens hovedstad, Addis Abeba.
- Trods underskrifterne på aftalen om våbenhvile har vi ingen illusioner om, at den bliver nem at implementere, siger Nhial Deng, der er chefforhandler for regeringen.
Den seneste uro har stået på i fem uger, og repræsentanter for de stridende parter har længe holdt møder i Etiopien.
Forhandlingerne har imidlertid været fastlåst, fordi den sydsudanske præsident nægtede at løslade 11 fanger fra oprørslederen Riek Machars styrker. De 11 fanger er anklaget for kupplaner.
- Vi kræver, at de bliver løsladt, så de kan tage del i den kommende fase af den politiske dialog, siger Deng Alor, oprørernes chefforhandler.
Våbenhvileaftalen nævner ikke noget specifikt om de 11 fangers skæbne.
Konflikten i Sydsudan står mellem præsident Salva Kiirs regeringshær og styrker, der er loyale over for den afsatte vicepræsident Riek Machar. De repræsenterer de to store etniske grupper i Sydsudan: Dinkaerne og nuerne.
Mindst 1000 er dræbt, og ifølge FN er flere hundredetusinde civile flygtet den seneste måned.
Kampene er fortsat, selv om forhandlingerne har været i gang i flere uger, og det internationale samfund har lagt stort pres på parterne for at genskabe freden i Sydsudan, der blev uafhængigt i 2011.
Sydsudan er verdens yngste land.
/ritzau/Reuters