Det var med åbne øjne, at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i september indrykkede en annonce om Danmarks nye asylpolitik i den libanesiske avis As-Safir, som sympatiserer med det militante parti Hizbollah.
Det erklærede ministeren tirsdag under et samråd i Folketingets Integrationsudvalg.
- Der er ikke noget, der kan komme bag på nogen her, konstaterede Inger Støjberg.
Hun fortalte, at hendes eget ministerium i samråd med udenrigsministeriet rådførte sig med et libanesisk mediebureau, før man udvalgte de fire libanesiske aviser, hvor annoncen blev indrykket.
- Vi er fuldstændig bevidste om de her aviser, og det bureau, vi har samarbejdet med, har beskrevet avisen (As-Safir, red.) som venstreorienteret med relationer til det syriske styre, forklarede ministeren.
Inger Støjberg blev ikke direkte præsenteret for tilhørsforholdet til Hizbollah, før annonceaftalen blev indgået, men hun er ikke overrasket over tilhørsforholdet.
- Nej, der stod ikke Hizbollah, men det er sådan, at hvis man er venstreorienteret avis i Mellemøsten, så er der ofte en pro-Hizbollah-linje i avisen, og det er der på grund af Hizbollahs anti-israelske holdning, sagde hun under samrådet.
Det var indkaldt af Socialdemokraternes integrations- og udlændingeordfører, Dan Jørgensen. Han betegner As-Safir som et "talerør for en terrororganisation".
Men ifølge Inger Støjberg var det nødvendigt at annoncere hos avisen for at nå ud til den ønskede målgruppe.
- Man er nødt til at være en lille smule realistisk og have forståelse for, at mediebilledet i Mellemøsten er væsentligt anderledes end i Danmark, erklærede hun og uddybede:
- Derfor har vi besluttet - for at nå så bredt ud som muligt - at bringe annoncer hos aviser, der har andet syn på frihedsrettigheder, end vi har i Danmark.
Ifølge ministeren ville et fravalg af Hizbollah-venlige aviser være et fravalg af en del af den målgruppe, som annoncerne skulle ramme.
Den forklaring tilfredsstillede imidlertid ikke Dan Jørgensen.
- Er det ikke det modsatte af realisme, at man ikke vil anerkende, at når man køber annoncer hos et medie, som støtter Hizbollah, så støtter man inddirekte en terrororganisation, lød modspørgsmålet, som blev affejet af ministeren:
- Det er en avis, som har en redaktionel linje, som er pro-Hizbollah og anti-Israel. Det er ikke sådan, det er Hizbollahs avis.
/ritzau/