Slet disse 5 apps før det er for sent: Den ene kan overtage din telefon

Emil Martesen

34 uger siden

|

23/04/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Slet disse 5 apps før det er for sent.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Det er bestemt ikke første gang, og det bliver heller ikke sidste gang.

Nu har det nemlig set dagens lys, at fem særlige apps, som tidligere har været tilgængelige i App Store og Google Play Butik, er yderst farlige for intetanende brugere.

Du gør derfor klogt i at sikre dig, at du ikke har bare én af disse apps downloadet, da det kan få store konsekvenser for dig.

Sådan skriver mediet Future Zone.

Sikkerhedseksperter opfordrer brugere over hele verden til at være yderst påpasselige, når det kommer til at downloade nye apps. Der opfordres yderligere til, at man ikke henter apps, som ikke kan findes gennem de officielle app-butikker.

Det sker dog af og til, at svindlere alligevel lykkes med at få godkendt en app, som har dårlige intentioner, og det er netop, hvad der er sket med de fem, som du bliver præsenteret for herunder.

SuperVPN

Appen SuperVPN er ifølge analyser fra 2020 og 2023 er blevet kaldt 'en af de farligste og mest upålidelige gratis VPN'er' på grund af svage sikkerhedsfunktioner. Dens forbindelser til Kina og manglende evne til at fjerne blokeringer af webindhold har også været et bekymringspunkt.

Noizz

En anden app, som man ikke bør have på sin smartphone, er appen Noizz, som er en populær video- og musikredigeringsapp, der er blevet downloadet cirka 100 millioner gange.

Med denne app er sagen desværre den, at appen indeholder en ondsindet malware, der stjæler din private data og udnytter den til at udføre skadelige 'operationer' i baggrunden, mens brugerne er distraheret af appens indhold.

Falske ChatGPT-apps

Falske ChatGPT-apps har også skabt overskrifter, da de udnytter den voksende popularitet af OpenAIs ChatGPT. Disse imitationer kan indeholde malware, hvorfor du bør holde dig langt væk fra dem.

Essential Horoscope

Appen Essential Horoscope har også vist sig at være alt andet end uskyldig.

Da den var blevet downloadet mere end 100.000 gange fra Google Play Butik, kom det frem, at appen indeholder den farlige Xamalicious-malware, som kan overtage enheder fuldstændigt, hvilket betyder, at både dine oplysninger og penge er i fare, hvis du har appen.

UC-webbrowseren

Den sidste app, sikkerhedseksperterne valgte at kaste lys over, er UC-webbrowseren, der er udviklet af det kinesiske firma UCWeb. Eksperter hævder, at browserens utilstrækkelige datasikkerhed gør personlige oplysninger tilgængelige for cyberkriminelle.

Brugere opfordres til at slette samtlige af de nævnte apps, hvis de stadig har dem på deres smartphones.