Skattelettelse på vej til disse danskere: Skal ikke længere betale AM-bidrag

Kamille Isaksen

4 timer siden

|

09/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Disse danskere slipper for at betale arbejdsmarkedsbidrag.

Dagens topnyheder

Mange unge bliver ofte forvirrede over, at de skal betale arbejdsmarkedsbidrag, selvom de har et frikort.

Bidraget kan føles som en skjult skat, selvom det officielt ikke kaldes det. Men det kan snart blive ændret.

Regeringen har nemlig foreslået at afskaffe arbejdsmarkedsbidraget for unge under 18 år i sit lovprogram, der træder i kraft i 2025.

Når denne ændring sker, skal unge med frikort ikke længere betale arbejdsmarkedsbidrag, så længe de holder sig under frikortgrænsen. Grænsen, der i dag ligger på omkring 50.000 kr., vil i 2025 blive hævet til ca. 51.600 kr.

Modtages der børnebidrag, så beskattes den del som overstiger normalbidraget hos den unge, hvilket vil nedsætte størrelsen af frikortet, som kan bruges til arbejdsindkomst.

“Det er positivt, at der nu bliver flere penge i hænderne på de unge, som har fritidsjob – så frikortet reelt bliver et frikort. Hvis frikortet er opbrugt, vil skatteprocenten falde til omkring 38 % mod de nuværende ca. 43 % inkl. arbejdsmarkedsbidrag,” fortæller Søren Bech, skatteekspert i PwC, og fortsætter:

“Skatten bliver reelt lavere end de ca. 38%, da man får beskæftigelsesfradrag på lønindkomst. Det er et godt initiativ, som kan motivere flere unge til at tage et fritidsjob og i sidste ende styrke deres selvstændighed, ansvarsfølelse og modenhed," slutter Søren Bech.

Om PwC

I PwC arbejder vi for at styrke tilliden i samfundet og være med til at løse væsentlige problemstillinger. Det gør vi med udgangspunkt i vores viden inden for revision, skat og rådgivning.

Vores kunder kommer fra alle dele af erhvervslivet og den offentlige sektor, og vi er ca. 2.800 medarbejdere og partnere, som brænder for at gøre en positiv forskel for kunder og kolleger.

Globalt er vi 328.000 PwC'ere i 152 lande, og i Danmark er vi markedsledende. Mød os over hele landet. Vi er der, hvor du er.