SF hæver kravene til aftale om vækstpakke

admin

10 år siden

|

13/05/2014

Dagens topnyheder

Når SF som det første parti møder op i Finansministeriet for at indlede forhandlingerne om en ny vækstpakke, så er det med en lang række krav til en aftale under armen.

Og selvom det tidligere regeringsparti ikke kan levere mandater nok til at lave flertal med regeringen på egen hånd, så har SF sat flere punkter på ønskesedlen op til forhandlingerne.

- Vi skal have en bæredygtig vækst ud af det her, og vores fokus bliver på, at vi får en god pulje, der kan være med til at skabe innovation og grønne arbejdspladser, siger partiformand Pia Olsen Dyhr.

Puljen skal blandt andet fremme nye løsninger inden for eksempelvis miljøteknologi, vand og affald, påpeger hun.

- Vi ser gerne en bevilling på 200 millioner kroner om året i fire år. De penge kan jo passende findes på nogle af de skattelettelser, som regeringen lægger op til i sin vækstplan.

Regeringen lægger blandt andet op til en lavere PSO-afgift og mindre bureaukrati for virksomhederne.

Men SF vil ikke være med til, at hele øvelsen ender med at svække miljøet og de eksisterende fødevarestandarder.

Partiet har også tidligere meldt ud, at partiet vil videreføre håndværkerfradraget i en særlig grøn udgave for at fremme energirigtige renoveringer.

Sideløbende med forhandlingerne om vækstpakken kører der også forhandlinger om en reform af beskæftigelsesindsatsen, der skal effektivisere den måde, ledige hjælpes tilbage i arbejde på.

Her vil man fra regeringens side blandt andet spare penge på det, som det meste af Christiansborg er enige om at betegne som "pipfugle-kurser".

Men pengene fra disse og andre initiativer under beskæftigelsesindsatsen må ikke glide over i Finansministeriet og bruges på vækstpakken, mener SF.

/ritzau/