Sass Larsen har flertal på plads for flekslån-lov

admin

10 år siden

|

06/02/2014

Dagens topnyheder

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) har nu sit flertal på plads for den lov, der sikrer de populære et-årige flekslån, de såkaldte F1-lån.

- Vi har gennem en ny aftale med V, K og SF sikret realkreditten i Danmark. Vi har sørget for, at risikoen for, at man ikke kan få refinansieret sit lån er elimineret, siger Henrik Sass Larsen til TV2 News.

- Vi kender nu skæbnen for alle obligationer, der kan bringe boligejere i havsnød.

- Jeg er også glad for, at vi nu skaber bedre gennemsigtighed om, hvad de forskellige typer af lån koster i både realkreditinstitutter og pengeinstitutter, siger Henrik Sass Larsen.

Erhvervs- og vækstministeren holdt torsdag eftermiddag møde med forligspartierne bag bankpakkerne.

I et nyt udspil til en aftale, som sikrer flekslånene, holder Henrik Sass Larsen fast i den såkaldte rentetrigger, som sikrer boligejerne mod en for kraftig rentestigning.

Triggeren udløses ved en rentestigning på mere end fem procent og har været stærkt kritiseret.

Erhvervs- og vækstministeren er dog endnu ikke parat til at sætte ind over for det store antal af F1-lån, som er yderst populær blandt boligejere.

- Der kommer et tidspunkt, hvor vi vil kigge nærmere på mængden, siger Henrik Sass Larsen til TV2 News.

CBS-professor Jesper Rangvid har opfordret regeringen til at droppe en af grundpillerne i forslaget.

Professoren, som også er manden bag Rangvid-rapporten, der handler om årsagerne til finanskrisen, mener, at loftet for hvor meget fleksrenten kan stige på et år, i sidste ende kan gå ud over boligejerne.

Ifølge Jesper Rangvid kan det resultere i kraftigt stigende fleksrenter.

- Du kan få nogle grimme scenarier, hvor en rente-trigger gør tingene værre, end hvis du ikke havde en rente-trigger, har Jesper Rangvid udtalt til Børsen.

Men Henrik Sass Larsen fastholder, at renteloftet er vigtigt, da det beskytter låntagerne mod store rentestigninger.

Enhedslisten er ikke med i forliget om bankpakken og står derfor udenfor. Forligspartierne Liberal Alliance og Dansk Folkeparti kan på nuværende tidspunkt ikke støtte op om forslaget.

Loven træder i kraft den 1. april 2014 for obligationer med op til og med ét års løbetid, og den 1. januar 2015 for øvrige obligationer.

/ritzau/