Samuelsen: Manglende mandat ændrer ikke på god valgkamp

admin

|

26/05/2014

Dagens topnyheder

Liberal Alliance står ikke til at vinde en plads i Europaparlamentet, men spidskandidat Christina Egelund har stadig været den rette kvinde til at tage kampen for partiet.

Det siger Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen.

- At det ikke giver et mandat, er ikke særlig overraskende. Vi har ligget til omkring seks procent i gennemsnit i meningsmålingerne, og det kræver syv at komme ind, siger han.

Ifølge en prognose foretaget af Epinion for Ritzau, DR og TV 2 står Liberal Alliance til at få 2,9 procent af stemmerne mod 0,6 procent ved parlamentsvalget i 2009.

Partilederen understreger, at han har haft fuld tillid til Christina Egelund som spidskandidat, selv om hun kan have været ukendt for vælgerne.

- Jeg har prøvet både at vælge kendte og ukendte, og jeg får altid skældud, griner Anders Samuelsen og fortsætter:

- Hvis man vælger en kendt, så er det for galt, fordi der skal nogle nye ind. Og vælger man en ukendt, så er det også for galt, fordi dem har man ikke hørt om før. Den slags kan man aldrig tilfredsstille.

- Det gælder tværtimod om at vælge den rigtige, og Christina har været den rigtige for os, fordi hun har tegnet en superfin og sympatisk profil af Liberal Alliance på vores politiske platform, uddyber han.

Hvis danskerne skulle til folketingsvalg i morgen, så står Liberal Alliance i den seneste meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau, til 5,8 procent af stemmerne.

Og Anders Samuelsen tilkendegiver også, at partiet ikke har kunnet trække populariteten med over i valget til Europaparlamentet. Men om partiet ville have klaret sig bedre med en anden spidskandidat, det er Anders Samuelsen mere i tvivl om.

- Det er ikke til at vide. Nu er valget overstået, og det er det, jeg forholder mig til. Jeg synes, at hun har gjort det godt, og det er jeg også godt tilfreds med, siger han.

- Vi er trods alt heller ikke et parti, der er nødt til at konstatere, at vi er gået tilbage. Vi er tværtimod gået frem, men vi er bare ikke gået nok frem, siger Anders Samuelsen.

/ritzau/