Ikke alene er det nemt at lave en hjemmerørt mayonnaise. Den smager også omtrent 1000 gange bedre end dem, man kan købe.
Du skal bruge:
To æggeblommer
To deciliter olie - helst uden smag, fx rapsolie
En teske dijonsennep
En teske god eddike - jeg brugte rødvinseddike
Salt og peber efter smag
Sådan gør du
Dyp æggene i kogende vand i 10 sekunder - med mindre du bruger pasturiserede blommer.
Lad æggene ligge på køkkenbordet, indtil de har rumtemperatur. Det mindsker risikoen for, at mayonnaisen skiller, hvis ingredienserne har samme temperatur.
Hæld hviden fra æggene og kom blommerne i en skål. Tilsæt sennep og eddike. Pisk ingredienserne sammen. Krydr med salt og peber.
Hvis du ikke allerede har kastet dig over den elektriske håndmixer eller stavblenderen, er nu et godt tidspunkt. Når olien tilsættes, skal der nemlig piskes stærkt.
Tilsæt olien lidt ad gangen i en tynd stråle, mens du pisker. Langsomt bliver mayonnaisen tykkere og tykkere. Når olien er brugt op, er mayonnaisen færdig.
Mayonnaisen smager godt oven på ægge- eller rejemaden og passer i det hele taget godt til det kolde frokostbord.
Den kan tilsættes hvidløg eller ramsløg og laves til aioli eller bruges i en hjemmerørt remoulade.
Se flere billeder i galleriet nedenfor.
Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler: