Så mange flygtninge er ikke i arbejde efter 10 år i Danmark

Nicolai Busekist

218 uger siden

|

17/10/2020
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Efter 10 år i Danmark er der kun ganske få flygtninge, der er i arbejde.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Omtrent hver anden flygtning, der har været bosiddende i Danmark i mellem tre og seks år er i beskæftigelse. Dette viser en gennemgang foretaget af Danmarks Statistik.

Det er en smule højere, end for de flygtninge, der har boet i landet op til tre år. Her er det nemlig kun lidt over hver tredje, der er i beskæftigelse.

For de flygtninge, der har boet i Danmark i over ti år, er det lidt under halvdelen, der er i beskæftigelse.

Bør man sammenligne på tværs af årgangene?

Ifølge specialkonsulent Jens Bjerre fra Danmarks Statistik, som har haft med denne opgørelse at gøre, bør man ikke drage for mange konklusioner ved at sammenligne på tværs af årgangene. Faktisk advarer han mod det i en pressemeddelelse.

"Det er vigtigt at være opmærksom på, at der er tale om forskellige grupper, når vi taler om flygtninge, der har været i landet i kortere og længere tid."

Herefter følger han op med:

"Grupperne kan derfor også være forskelligt sammensat med hensyn til alder, køn og uddannelsesniveau, hvilket kan påvirke beskæftigelsen."

Stor forskel på kvinder og mænd i beskæftigelse

Ud fra tallene er det dog nemt at se, at der i alle grupperne er en stor forskel på, hvor mange flygtninge af mandligt og kvindeligt køn, der er kommet i arbejde.

Her er der mindst forskel blandt de flygtninge, der har været i landet i over ti år. I denne gruppe er det 51 % af mændene, der er i arbejde, mens 42 % af kvinderne er i arbejde.

For de flygtninge, der har været i landet i mellem seks og ti år, er det 60 % af mændene, der har fundet sig et arbejde, mens 37 % af kvinderne er kommet i arbejde.

For den gruppe af flygtninge, der har været kortest tid i landet, lyder beskæftigelsestallet på 16 % for kvinder, mens cirka 49 % af mændene er i arbejde. Dette skriver Ritzau.