Når Dansk Folkeparti stiller 1227 spørgsmål til et ministerium hen over juleferien, er det at drive gæk med og latterliggøre måden at arbejde på i Folketinget.
Det mener Flemming Møller Mortensen, sundhedsordfører for Socialdemokraterne.
- Det er mængden af spørgsmål, der er problemet, for man skal selvfølgelig have lov til at spille spørgsmål, det har vi et rigtigt godt system til.
- Men at Dansk Folkeparti nu læner sig tilbage og trækker smilebåndet helt op og siger, nu skal de simpelthen få at føle derovre, det kan kun tages som hævnagt, skadefro og latterliggørelse af vores system, siger Flemming Møller Mortensen.
Det er sundhedsordfører for Dansk Folkeparti Liselott Blixt, der har stillet 1222 ud af partiets i alt 1227 spørgsmål til sundhedsminister Astrid Krag (SF) om et lovforslag, som betyder, at det snart ikke længere vil være muligt at bruge det gule sundhedskort - tidligere kendt som sygesikringsbeviset - i udlandet.
Blixt har stillet spørgsmål om, hvilke konsekvenser det vil have for blandt andre syge og handicappede borgere, at de skal bruge EU's blå sygesikringskort.
DF-ordføreren har spurgt, hvordan danskere er dækket på rejsen i 39 forskellige lande. Til hvert land er der 30 underspørgsmål samt i alt 52 overordnede spørgsmål.
- Det virker, som om DF har sat gentagelse, gentagelse, gentagelse på i forhold til hvert enkelt land. Det kammer over og giver ingen mening. Det er helt ud over rimelighedens grænse, mener Flemming Møller Mortensen.
Derimod mener SF's sundhedsordfører, Özlem Cekic, at netop denne sag berører så mange mennesker, at hun ikke kan se noget problem i, at spørgsmålene er blevet stillet.
- Folketingets arbejde koster mange ressourcer, sådan er det. Men det gode er, at uanset om man sidder i opposition eller regering, har man ret til at stille spørgsmål, som belyser en problemstilling, siger hun.
Cekic mener dog, at det kunne have været gjort mere elegant ved ikke at stille spørgsmål til hvert eneste land, men gøre spørgsmålene mere overordnede.
Der er andenbehandling af lovforslaget den 10. januar.
/ritzau/