Venstre skal stikke piben ind i spørgsmålet om de 17.700 danskere, der ifølge Finansministeriet vil miste penge på at tage et arbejde i 2014 frem for at være på overførselsindkomst.
Sådan lyder det fra Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen.
- Jeg hæfter mig ved, at tallet er for nedadgående. Med de beslutninger, som regeringen har truffet, er der færre og færre, der ikke har noget ud af at gå på arbejde, og tallet er lavere i dag, end det var under Lars Løkke Rasmussen (V), siger han.
Finansministeriet har blandt andet regnet på, hvor mange danskere der får mindre end 1000 kroner ud af at gå på arbejde frem for at være på overførselsindkomst.
Det tal var opgjort til 57.000 personer i 2011. Det steg med 1000 personer året efter, men i 2013 faldt det så til 48.800.
Og i det kommende år ventes tallet at falde yderligere til 46.400 personer, blandt andet som følge af den skattereform, regeringen har indgået med Venstre og De Konservative.
- For 99 procent af danskerne er det jo heldigvis sådan, at man tjener penge på at være i arbejde, og sådan skal det også være, siger Jesper Petersen.
- Principielt vil jeg gerne have det tal så lavt som muligt, og skattereformens lettelser til lavtlønnede vil nedbringe det de næste mange år.
- Men som socialdemokrater er vi imod Venstres idéer om barske nedskæringer i hjælpen til børnefamilier ramt af arbejdsløshed. Det ville være den nemme løsning, men mere fattigdom fører ikke noget godt med sig, lyder det fra Socialdemokraternes finansordfører.
/ritzau/