Retssag om ponydrab er udsat

admin

10 år siden

|

13/05/2014

Dagens topnyheder

Retssagen mod 24-årige Carl Plum, søn af madskribent Camilla Plum, og en 22-årig mand bliver udsat, da anklagemyndigheden ønsker sagen udskudt efter afvisning af vigtigt bevis tirsdag ved Retten i Helsingør.

Ifølge en udtalelse fra Det Veterinære Sundhedsråd blev ponyen udsat for groft uforsvarlig behandling med karakter af mishandling. Men med den vurdering har rådet taget stilling til, hvorvidt de er skyldige, mener forsvarerne.

Dommerne er enige, og derfor må udtalelsen ikke indgå som bevis i sagen. Den afgørelse har anklageren kæret til landsretten.

- Jeg synes ikke, jeg har andre muligheder, når den adgang, jeg fik til at fremlægge sagens beviser, blev begrænset så meget, som den gjorde, siger anklager Rikke Hald.

Landsretten skal nu tage stilling til, om udtalelsen kan bruges som bevis i retssagen. Hvis ikke landsretten omgør beslutningen, vil Rikke Hald få en ny vurderingen fra Det Veterinære Sundhedsråd.

- Ellers vil det i praksis medføre, at det helt nødvendige bevis i den her sag ikke bliver ført. Vi har brug for dyrelægernes hjælp til at forstå, hvad den her pony er blevet udsat for, siger hun.

De to mænd er tiltalt for at have mishandlet ponyen Tarzan ved at skære halsen over på den uden bedøvelse. Når sagen skal i retten, vil der blive vist en film, som de tiltalte selv har optaget af slagtningen.

Det fandt sted på stranden i Tisvildeleje i sommer. Ponyen blev slået i hovedet, fik skåret halsen over og bugen sprættet op.

Carl Plum har erkendt, at han ført kniven, men han nægter, at ponyen led. Derfor mener han, at han er uskyldig i anklagerne. Den 22-årige erklærer sig ligeledes i uskyldig.

/ritzau/