En russisk militæraktion i Ukraine vil være helt afhængig af den videre udvikling på Krim-halvøen, lyder det fra Ruslands præsident, Vladimir Putin, efter at han lørdag har fået det russiske parlaments godkendelse til at sende styrker til Krim.
- Putin har endnu ikke besluttet, om han vil sende soldater til Ukraine og hjemkalde Ruslands ambassadør fra USA, før han har vurderet udviklingen, siger Kremls talsmand Dmitrij Peskov på russisk stats-tv og tilføjer:
- Nu da Føderationsrådet har vedtaget den relevante beslutning, har præsidenten fået den fulde vifte af virkemidler, som er nødvendige for at få styr på situationen, både hvad angår brug af soldater og hvad der skal ske med lederen af vor diplomatiske mission i USA.
Talsmanden tilføjer, at man må håbe, at situationen ikke vil fortsætte med at udvikle sig på den måde, den har gjort indtil nu - med optrapning og trusler mod den russisk-talende befolkning på Krim-halvøen.
Tidligere lørdag stemte politikerne i det russiske parlaments overhus, Føderationsrådet, og gav Putin grønt lys til brug af russiske militærstyrker i Ukraine, indtil en "normalisering af situationen" i nabolandet er på plads.
Føderationsrådet bad også Putin om at overveje muligheden for at kalde Ruslands ambassadør hjem fra USA.
- Skridtet skyldes den amerikanske præsident Barack Obamas aggressive kommentarer til situationen i Ukraine, siger formanden for Føderationsrådet, Valentina Matvijenko ifølge tv-kanalen Russia Today.
- Præsidenten vil overveje ønsket og træffe en beslutning, citeres hun for.
Forslaget blev fremsat af Overhusets næstformand Jurij Vorobiev, som har sagt, at "Obama havde krydset den røde linje og fornærmet det russiske folk", og at hans udtalelser var en "direkte trussel".
/ritzau/dpa