Terror i København og en kaotisk flygtningesituation har krævet overarbejde for tusindvis af danske betjente.
Men i stedet for at afspadsere de mange overarbejdstimer, får betjentene udbetalt timerne. Der er simpelthen ikke mandskab nok til, at betjentene kan afspadsere.
I Midt- og Vestjylland får betjentene eksempelvis ikke lov til at afspadsere de 13.000 overarbejdstimer, de har oparbejdet sig, skriver DR Midt og Vest.
Og sådan er virkeligheden også i en række andre politikredse, hvor betjentene på grund af mange arbejdsopgaver ikke kan holde fri.
Og det er stærkt bekymrende, mener formand for Politiforbundet Claus Oxfeldt.
- Det gør, at politifolk bliver ramt af træthed. Både mentalt og fysisk. Der er jo en grund til, at vi har en 37 timers arbejdsuge som alle andre. Vi er langt over 37 timers arbejdsuge, og det er klart, at det belaster. Og helt lavpraktisk belaster det også ens privatliv.
Spørgsmål: Hvordan har I kunnet mærke det?
- Vi får stadig flere henvendelser fra politifolk, der er truet af skilsmisser, og vi får henvendelser fra mænd og koner, der fortæller, at nu kan de snart ikke mere. Nu vil de skilles, fordi de står med alt det praktiske derhjemme. Ellers må ægtefællen finde et andet job.
Den eneste vej frem er at få mere dansk politi, siger Claus Oxfeldt til Ritzau.
- Som vi har sagt i årevis, så skal man begynde at dimensionere dansk politi efter den virkelighed, vi oplever i de her år. Og det er flere folk.
- Det er man heldigvis også begyndt at tage hul på med den nye aftale for politiet. Og det, håber jeg, er starten på, at man stille og roligt begynder at udvide politistyrken, så vi kan dimensionere opgaverne efter de folk, vi har til rådighed, siger han til Ritzau.
/ritzau/