Politiet melder klart ud: Søg læge, hvis du oplever dette

Kamille Isaksen

4 dage siden

|

01/07/2024
Nyheder
Foto: Presse-fotos.dk
Disse danskere skal være særligt opmærksomme.

Dagens topnyheder

En omfattende brand har siden søndag aften raseret den nedlagte Løvvangskole i Nørresundby, og situationen er stadig uafklaret mandag morgen. 

Den tidligere skolebygning er blevet offer for en kraftig brand, som har skabt bekymring blandt både myndigheder og lokale beboere.

Foto: Presse-fotos.dk

Branden brød ud omkring kl. 21.30 søndag aften, og siden da har brandvæsenet arbejdet intenst på at få kontrol over flammerne. 

Trods deres indsats er branden endnu ikke slukket. "Jeg ville ønske, at jeg kunne sige, at den var slukket, men det er den ikke," udtaler Lau Larsen, vagtchef ved Nordjyllands Politi, tidligt mandag morgen. 

Det skriver B.T

Han understreger, at branden fortsat volder udfordringer for slukningsarbejdet.

Alarm midt om natten

Som følge af den kraftige røgudvikling, der potentielt er sundhedsskadelig ved indånding, udsendte Nordjyllands Politi en beredskabsmeddelelse natten til mandag kl. 1.30. 

I meddelelsen blev beboere i området omkring Løvbakken, Vangen og Hjørringvej rådet til at søge indendørs, lukke døre og vinduer samt standse ventilationen. 

Denne advarsel er fortsat gældende mandag morgen, hvilket understreger situationens alvor.

Det er dog ikke alle borgere, der er lige tilfredse med denne advarsel. På det sociale medie X kan man se flere brugere, der er utilfredse med at blive vækket midt om natten, selvom de bor flere kilometer væk fra branden. 

Du kan se en af reaktionerne her: 

Vagtchef Lau Larsen bekræfter, at beredskabsmeddelelsen stadig er i kraft: "Det er en beredskabsmeddelelse, så den gælder, indtil den bliver aflyst, så det skal man stadig følge." 

Nu er der nyt fra politiet

I en beredskabsmeddelelse fra Nordjyllands politi lyder det, at beboerne i området afgrænset af Løvbakken - Vangen - Hjørringvej og Forbindelsesvejen fortsat skal søge indendørs, lukke døre og vinduer og standse ventilationen.

Politiet understreger, at hvis man er uden for i Aalborg/Nørresundby og omegn, skal man søge væk, hvis man kan lugte røg.

Denne opfordring skyldes, at røgen er farlig at indtage.

Derfor kommer politiet nu med en vigtig og alvorlig opfordring: Hvis man føler ubehag, som følge af branden, skal man søge læge.

Afslutningsvis anmoder politiet om, at alle holder sig på god afstand af brandstedet.

Der udsendes yderligere informationer via Danmarks Radio, TV2, på tekst-tv og politi.dk.

Næste beredskabsmeddelelse udsendes kl. 12.00.

Foto: Presse-fotos.dk