I en bemærkelsesværdig udvikling har Københavns Politi annonceret en afgørende vending i en sag, der har været uløst i over tre årtier. En 53-årig mand er blevet anholdt og sigtet for drabet på 23-årige Hanne With, der fandt sted i Fensmarkgade på Nørrebro i de tidlige timer af nytårsdag 1990. With blev fundet dræbt i sin lejlighed, efter at have lidt adskillige knivstik.
Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.
Denne sag har længe været et mysterium for politiet, men takket være fremskridt inden for DNA-teknologi, har efterforskerne nu kunnet gøre et betydeligt gennembrud.
DNA-materiale fundet på offerets bukser, som med stor sandsynlighed stammer fra gerningsmanden, har været nøglen til denne udvikling. En nylig analyse foretaget af Retsgenetisk Afdeling på Retsmedicinsk Institut har bekræftet, at DNA'et tilhører et nært familiemedlem til en person, hvis DNA allerede findes i politiets register.
Den sigtede, der har boet mange år i området omkring Ebeltoft, Grenaa og Randers, blev anholdt på sin arbejdsplads i det nordlige Jylland. Efterforskningen har benyttet sig af slægtskabssøgning, en metode hvor man sammenligner DNA-spor med eksisterende materiale i politiets register for at finde nære familiemedlemmer til den person, der har efterladt DNA'et.
Denne metode, som ikke skal forveksles med genetisk slægtsforskning der anvender internationale kommercielle DNA-databaser, har vist sig at være afgørende i at bringe ny indsigt i denne gamle sag. Den 53-årige mand fremstilles i grundlovsforhør ved Københavns Byret, og politiet forventer, at yderligere efterforskning vil kaste mere lys over omstændighederne omkring Hanne Withs tragiske død.
Københavns Politi har planlagt en pressebriefing for at dele yderligere detaljer om sagen, hvilket markerer et vigtigt skridt fremad i retfærdighedens søgen for Hanne With og hendes efterladte. Efter så mange år med usikkerhed bringer denne udvikling håb om afslutning og svar til dem, der har ventet så længe.
Vi her på redaktionen sender de varmeste tanker til Hanne Withs familie og de pårørende efter denne nye drejning i sagen.