Politiet advarer: Forældre skal være særlig opmærksomme

Kamille Isaksen

46 uger siden

|

19/10/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Politiet har været nødsaget til at udsende en officiel advarsel, da flere og flere svindlere forsøger at snyde danskerne.

Dagens topnyheder

Politiet advarer nu om en stigende og bekymrende trend, hvor svindlere benytter sig af en specifik strategi for at franarre borgere deres penge ved at udgive sig for at være deres egne børn. 

Denne udspekulerede fremgangsmåde har fået politiet til at udsende en officiel advarsel.

Svindlerne henvender sig typisk til forældrene og starter beskeder med noget i retning af: "Hej mor, jeg mistede min telefon tidligere."
Svindlerne benytter denne åbning til at etablere kontakt og tage forældrene med på en vildledende rejse.

Det skriver politiet i en pressemeddelelse

For at lægge røgslør om deres bedrag, giver svindlerne ofte en forklaring på, hvorfor det er umuligt at tale med deres børn via den påståede nye telefon. Dette kan omfatte påstande om, at det nyindkøbte nummer ikke kan ringes til i et vist tidsrum.

I løbet af disse korrespondancer overbeviser svindlerne nogle gange ofrene om at overføre penge under påskud af at skulle dække en regning eller anden gæld. 

Selvom det ikke altid lykkes for svindlerne at opnå deres mål, har der været tilfælde, hvor borgere er blevet narret til at overføre store summer penge, typisk omkring 30.000 kroner, ifølge politikommissær Susanne Kiel Nielsen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Over 100 sager er blevet rapporteret fra forældre, der er blevet ofre for denne svindelmetode, og problemet er udbredt i hele landet. Politikommissær Susanne Kiel Nielsen opfordrer forældre til at udvise sund skepsis og understreger vigtigheden af ikke at overføre penge til nogen, de ikke personligt har talt med. 

Forældre kan beskytte sig ved at insistere på at tale med deres børn direkte eller ved at ringe til det sædvanlige nummer til deres barn for at bekræfte situationen, før de tager handling.