Et bredt flertal af politikerne ønsker flere betjente på gaderne, og et par af partierne sætter sågar antal på.
Men det er alt for tidligt at sætte sig fast på et antal, lyder det onsdag morgen fra justitsminister Søren Pind (V) på vej ind til første forhandlingsmøde om et nyt politiforlig.
- Du får ikke mig til at forholde mig til antal. Vi går i gang med drøftelser, og så ser vi, hvad vi kommer frem til.
Blandt andet står Dansk Folkeparti fast på, at politiet over flere år skal have 2000 nye betjente. En mulighed er ifølge Dansk Folkeparti at kigge på, om man kan oprette flere studiepladser på politiuddannelsen eller forkorte selve uddannelsen.
De Konservative foreslår 1500 flere betjente.
- Vi har haft et år, som har været hårdt ved politiet. Vi ønsker en aftale, som sætter en hård kurs mod kriminalitet, sikrer et ordentligt terrorberedskab og møder de udfordringer, vi har blandt andet i forbindelse med den danske grænse, siger Søren Pind.
- Regeringens forventning er, at der bliver lavet en aftale, men partierne har mange ønsker, og det har regeringen også. Vi skal få enderne til at mødes, og det håber jeg, at parterne vil strække sig for at gøre.
Hos Liberal Alliance er man i modsætning til de fleste andre partier tilbageholdende med at tage den store pengepung frem til dansk politi.
I stedet lyder forslaget, at man skal udlicitere en række af politiets opgaver, som eksempelvis bevogtning eller administrative opgaver. Justitsministeren er klar til at diskutere muligheden.
- I forbindelse med forhandlingerne kommer vi til at kigge på, hvordan vi bedst kan tilrettelægge opgaverne. Vi skal have en fleksibilitet, for vi kan ikke på kort tid skaffe flere betjente, lyder det fra justitsministeren.
/ritzau/