EU's sanktioner mod Rusland:
* 6. marts 2014 - På et ekstraordinært topmøde i Bruxelles om krisen i Ukraine vedtager EU's stats- og regeringschefer en tretrinsraket af sanktioner mod Rusland.
Forhandlinger med Rusland om visumliberalisering og en ny samarbejdsaftale, kendt som The New Agreement, bliver suspenderet øjeblikkeligt.
* 17. marts - EU's udenrigsministre vedtager målrettede sanktioner mod 21 enkeltpersoner. Det drejer sig om otte Krim-borgere og 13 russere, som har et direkte ansvar for krisens optrapning på den ukrainske sortehavshalvø, Krim.
De 21 politikere og militærfolk får indefrosset deres penge i europæiske banker og bliver nægtet indrejse i EU.
* 20. marts - EU's stats- og regeringschefer føjer 12 nye navne til sanktionslisten, så i alt 33 personer bliver ramt af EU-sanktioner.
Derudover sætter EU gang i forberedelserne til økonomiske sanktioner mod Rusland.
USA's sanktioner mod Rusland:
* 6. marts - USA varsler indrejseforbud og indefrysning af midler tilhørende et uspecificeret antal personer, som er "ansvarlige for at true freden, sikkerheden, stabiliteten, suveræniteten eller den territoriale integritet for Ukraine".
* 17. marts - USA sætter 11 russiske og tidligere ukrainske topledere på sin sanktionsliste. To af de sanktionsramte er den russiske præsident, Vladimir Putins, nærmeste rådgivere.
* 20. marts - USA udvider sin liste over sanktionsramte russere. Det drejer sig om 20 russiske lovgivere og embedsmænd. De sættes alle i forbindelse med Ruslands aktion på Krim. Derudover indfører USA sanktioner mod en russisk bank.
Præsident Barack Obama siger, at han også har underskrevet en ordre, der senere kan ramme nøglesektorer som energi og minearbejde i Rusland, hvis ikke Moskva nedtrapper krisen på Krim.
Ruslands sanktioner mod USA:
* 20. marts 2014 - Rusland indfører sanktioner over for ni amerikanske regeringsfolk og kongresmedlemmer som svar på amerikanske sanktioner over for Rusland.
Blandt andet rammes den tidligere republikanske præsidentkandidat John McCain, lederen af Repræsentanters Hus, John Boehner, og den demokratiske leder i Senatet, Harry Reid.
/ritzau/