Over 150.000 danskere har fået den: Ny MitID-svindel starter med denne SMS

Emil Martesen

9 timer siden

|

11/10/2024
Nyheder
Foto: PR
Ny MitID-svindel starter med denne SMS.

Dagens topnyheder

Alle er vokset op med fortællingen om, at man skal passe på sine private oplysninger.

Den teknologiske udvikling bevæger sig nemlig med hastige skridt, og det giver i den grad svindlerne blod på tanden.

Det kommer for alvor til udtryk, når en 40-årig mand i skrivende stund befinder sig i et grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg.

Her er han sigtet for omfattende misbrug af betalingskortoplysninger.

Københavns Politi oplyser, at manden har sendt mindst 150.000 SMS'er til forskellige modtagere, hvor han lokkede dem til at klikke på et link til en falsk hjemmeside.

Via den falske hjemmeside blev ofrene narret til at indtaste deres kortoplysninger og godkende transaktioner med MitID.

Ved at skaffe sig disse oplysninger kunne gerningsmanden misbruge betalingskort gennem digitale wallet-løsninger, uden at have det fysiske kort i hænde.

Vær på vagt

Københavns Politi lægger ikke skjul på, at denne type kriminalitet udgør en alvorlig trussel mod borgerne, hvorfor de benyttede lejligheden til at advare offentligheden mod at udlevere personfølsomme oplysninger uden at være helt sikker på, hvem der efterspørger dem:

"Når man modtager den type henvendelser - uanset om det er på SMS, mail eller telefon - hvor henvendelsen fører til, at man skal indtaste sine kortoplysninger, er det vigtigt at passe på og selv undersøge grundigt om der er tale om en reel hjemmeside", lyder det fra dem i et opslag på X.

"Man skal altid være ekstra opmærksom og forsigtig, når man bliver bedt om at udlevere kortoplysninger," lyder det fra politikredsen.

Du kan se politiets opslag på X herunder: