admin

10 år siden

|

15/03/2014

FC Vestsjælland kendte sin besøgelsestid ude mod FC Nordsjælland lørdag. Oprykkerne var hjemmeholdet fysisk overlegne og hev med en 2-1-sejr alle tre point med hjem til Slagelse.

Det var Vestsjællands første sejr i syv superligakampe, og den sender Ove Pedersens tropper a point med FC Nordsjælland. Begge klubber har 26 point midt i tabellen og fire point ned til Viborg under stregen.

Det var anden gang i sæsonen, at Vestsjælland vandt 2-1 i Farum. Det var også FC Nordsjællands blot andet liganederlag på eget græs.

FC Vestsjælland scorede tidligt en gang i hver halvleg: I første efter et hjørnespark og i andet på et hovedstød.

Nordsjællænderne havde masser af boldbesiddelse men var ikke effektive nok foran kassen.

FC Vestsjælland fik en strålende start på kampen. I det ottende minut fik gæsterne et hjørnespark, som Jean-Claude Bozga headede på overliggeren. Michael Christensen var over returen, som han sparkede ind til 1-0.

Det så ud som om, målscoreren var offside, men scoringen blev godkendt.

Målet rystede hjemmeholdet. I de følgende minutter havde Vestsjælland to store chancer til Morten Bertolt og Marc Dal Hende.

Halvvejs i halvlegen kom FC Nordsjælland tæt på. Hjemmeholdet tog et kort hjørnespark, og kuglen havnede for fødderne af Marcus Ingvartsen, der for første gang var med i startopstillingen.

Han trykkede af, men overliggeren var i vejen for den 18-årige angriber.

Ingvartsen var ikke den eneste overraskelse i startopstillingen hos FC Nordsjælland, der grundet en karantæne og to skader var uden sine tre foretrukne startere på den centrale midtbane.

Derfor bestod maskinrummet hos værterne af Lasse Petry, Kim Aabech og Patrick Mtiliga, der var blevet rykket op fra sin normale venstre back.

Den konstellation havde Vestsjælland fint styr på, men syv minutter inden pausen snorkboblede oprykkerne i defensiven.

FCN-målmand David Jensen sparkede ud, og bolden fik lov at hoppe ned mod det modsatte mål. Her kom Kristian Lindberg farende.

Han rundede Vestsjælland-keeper Thomas Mikkelsen og sparkede bolden i det tomme mål til 1-1, mens Vestsjælland-spillerne så målløse til.

Vestsjællænderne startede lige så godt i anden halvleg, som de havde gjort i første. Efter fem minutter lagde Peter Nymann et indlæg, og inde i feltet scorede Edward Ofere med hovedet for anden kamp i træk.

Mod slutningen pressede FC Nordsjælland gevaldigt på, men gæsterne red stormen af og vandt 2-1.