Olsen Dyhr: SF vinder et mandat i et fantastisk valg

admin

|

26/05/2014

Dagens topnyheder

Skiftende partiledere og et farvel til regeringssamarbejdet har været nogle af overskrifterne, der har hægtet sig på SF.

Derfor glæder det den ny partileder, Pia Olsen Dyhr, at SF med over 96 procent at stemmerne talt op ser ud til at få et mandat i Europaparlamentet.

- Jeg tror, at det har påvirket SF og vores vælgertilslutning, at vi røg ud af regeringen på den måde, som vi gjorde, siger Pia Olsen Dyhr.

- Men nu har vi langsomt kæmpet os tilbage ved at diskutere politik og leveret nogle politiske løsninger på nogle af de store problemer, som vi står med, fortsætter hun.

Partilederen nævner blandt andet klimaudfordringen, social dumping og spørgsmålet omkring at få styr på den finansielle sektor som nogle af de mærkesager, der har stået højt på SF's dagsorden.

- Det, tror jeg, er det, som vælgerne belønner os for i dag, siger Pia Olsen Dyhr.

Kort efter klokken 20, da valgstederne rundt om i landet lukkede, lå SF kortvarigt ifølge en valgstedsmåling til at vinde to mandater i Europaparlamentet.

Spørgsmål: Taber SF i aften et mandat, eller vinder SF et mandat?

- Jeg synes klart, at vi vinder et mandat, siger Pia Olsen Dyhr.

- For tre uger siden - og inden vi gik ind i valgkampen - stod vi til fire procent af stemmerne, og nu er der meget, der tyder på, at vi får over 10 procent. Det er ganske enkelt et fantastisk valg, tilføjer partilederen fra SF.

/ritzau/