Nyt forslag vil forgylde disse pensionister: Skal have 3058 kroner mere udbetalt om måneden

Emil Martesen

4 dage siden

|

17/11/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Et nyt forslag vil forgylde disse pensionister.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Det er ingens næse gået forbi, at priserne har taget et markant nøk opad de seneste år.

Priserne på stort set alt er steget, og det påvirker et hav af danske husstande, som nu kæmper for at få enderne til at hænge sammen økonomisk.

Nu kan en god nyhed være på vej til utallige danske pensionister.

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) har fremlagt et ambitiøst forslag til en reform af den eksisterende Arne-pension.

Det skriver TV 2.

Målet er at forbedre vilkårene for dem, der har arbejdet mange år og har behov for en tidligere pensionering.

FH-formand Morten Skov Christiansen lægger ikke skjul på, at den nuværende ydelse på 14.458 kroner månedligt ikke er tilstrækkelig og foreslår derfor en forhøjelse, så ydelsen i 2025 når 18.034 kroner.

FH ønsker desuden at udvide Arne-pensionen, så flere kan få glæde af ordningen.

Forslaget inkluderer en forlængelse af perioden, så lønmodtagere med 41 års arbejdserfaring kan træde tidligere tilbage og få pension i op til fire år, mod de nuværende tre år.

Derudover foreslås det at lempe modregningen i arbejdsindkomst, så den først indtræder ved en årlig indtægt på 78.950 kroner i stedet for 51.800 kroner.

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) møder dog forslaget med kritik og advarer om, at en udvidelse af Arne-pensionen kan få alvorlige konsekvenser for landets arbejdsmarked og økonomiske bæredygtighed:

"FH’s forslag vil ikke blot trække mange tusinde medarbejdere ud af arbejdsmarkedet, men også formøble stort set hele den finanspolitiske holdbarhed", lyder det fra DA-direktør Jacob Holbraad til TV 2.

Arne-pensionen blev indført i 2020 efter en politisk aftale mellem Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti, men har endnu ikke tiltrukket det forventede antal ansøgere.

Ifølge Altinget var blot 12.600 personer på Arne-pensionen i august, mens det oprindelige estimat var 29.000. I samme periode havde næsten 30.000 danskere valgt seniorpensionen, som blev vedtaget i 2019 af flere borgerlige partier.