Nye lovkrav er trådt i kraft: Dansk ferieparadis advarer turisterne

Emil Martesen

7 uger siden

|

12/05/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Det danske ferieparadis advarer.

Dagens topnyheder

Når danskerne pakker kufferten og sætter kurs mod Mallorca, er det ofte med forventning om sol, strand og afslapning.

Men en rejse til dette spanske ferieparadis kræver nu ekstra opmærksomhed bag rattet, efter lokale myndigheder har indført nye færdselsregler, der kan give turisterne dyre lærepenge, hvis de ikke følger dem.

For mange danskere er det en selvfølge altid at bruge blinklys, når de skifter vognbane eller drejer.

Men denne trafikvane er for nyligt blevet lovpligtig i Spanien efter den blev vedtaget i januar.

Det skriver mediet Mallorca Daily Bulletin.

Lovændringen påvirker særligt de utallige turister, der lejer en bil på Mallorca, og hvis man undlader at bruge blinklys, risikerer man en bøde på 200 euro, svarende til knap 1.500 kroner.

En for sen signalgivning kan ligeledes koste 80 euro, svarende til omkring 600 kroner.

De nye regler er en del af en større indsats for at forbedre trafiksikkerheden og reducere antallet af trafikulykker på de spanske veje.

Det stopper dog ikke her.

Der er også indført andre regler, der kan overraske de solhungrende skandinaver.

Eksempelvis kan man få en bøde på omkring 580 euro, svarende til mere end 4.300 kroner, for blot at vandre rundt i gaderne i sit badetøj. Derudover er der indført restriktioner på køb af alkohol i visse turistområder.

Således vil det fra lørdag være forbudt at købe alkohol fra butikker mellem 21.30 og 8 i nogle af de tungeste turistområder, mens det fortsat er muligt at nyde en drink på beværtninger med bevilling efter 21.30. Ifølge The Independent er der tale om Ljucmajor, Palma og Calvia på Mallorca og Sant Antoni på Ibiza.

Ændringerne er væsentlige for de mange danskere, der hvert år besøger de populære spanske øer. Det er derfor en god idé at sætte sig ind i de lokale regler, før man rejser. Ellers kan en ellers idyllisk ferie hurtigt blive en dyr affære, og eventyret kan blive en dyr omgang.