Da den royale verden samledes for at ære ekskong Konstantins minde den 27. februar, var der et markant fravær af de danske kongelige ved ceremonien, der fandt sted på det britiske kongelige slot i Windsor.
Dette fravær vakte opsigt og efterlod mange med spørgsmålet: Hvorfor deltog ingen fra den danske kongefamilie, når nu kalenderen var tom for både kong Frederik, dronning Mary og dronning Margrethe var på vinterferie.
Til stede var et imponerende opbud af royale fra nær og fjern, inklusive det britiske kongehus med dronning Camilla og prinsesse Anne i spidsen, det spanske kongepar samt Spaniens tidligere dronning Sofia.
Men det stopper ikke her.
Også den græske ekskongefamilie var repræsenteret i stor stil. Men fra Danmark var det kun prinsesse Benedikte, eksdronning Anne-Maries søster, der repræsenterede den danske kongefamilie.
B.T. tog fat i deres to kongehuseksperter for at få deres vurdering af situationen.
Sebastian Olden-Jørgensen, kongehusekspert og historiker, lægger heller ikke skjul på, at den danske kongefamilies fravær kan skyldes den politiske sensitivitet, der omgiver det græske ekskongehus:
"Problemet er, at markeringen af ekskong Konstantin er politisk problematisk, fordi grækerne har afskaffet monarkiet. Hvis man markerer det for meget, så sender man et politisk signal, og det vil man ikke. Så derfor er Benediktes og hendes børns nærvær en minimalløsning", forklarer kongehuseksperten.
Lars Hovbakke Sørensen, en anden kongehusekspert og historiker, peger på dronning Margrethes nylige abdikation af helbredsmæssige årsager som en mulig forklaring på hendes fravær. Han understreger, at det ville være urimeligt at forvente hendes deltagelse under disse omstændigheder.