Nedrykning: Viborg vil være tophold i 1. division

admin

10 år siden

|

12/05/2014

Dagens topnyheder

I Viborg vil man opleve økonomiske nedjusteringer efter nedrykningen til 1. division, men man agter at regere i toppen af landets næstbedste fodboldrække allerede fra næste sæson, selvom økonomien bliver markant lavere.

- Vi vurderer os selv som et top 16-hold i dansk fodbold. Vi vil selvfølgelig gerne ligge i Superligaen, men ellers i toppen af 1. division.

- Et af de mål, vi går efter næste år, det er da at placere os oppe i toppen af den næstbedste række, siger Viborg FF's direktør, Morten Jensen.

Nedrykningen fra Superligaen betyder imidlertid, at økonomien bliver justeret markant i den midtjyske klub.

- Efter min vurdering så bliver der et reduceret indtægtsgrundlag på et niveau af 15 millioner kroner mindre, siger direktøren.

Her er det hovedsageligt de manglende tv-indtægter, der kommer til at skabe et hulrum i klubkassen til næste sæson. Og med reducerede indtægter på helt op til 15 millioner kroner skal pengene findes et andet sted. Men det er der allerede en løsning på.

- Vi har kontrakter, der løber ud, og så har alle ansatte hos os regulerbare kontrakter i forhold til, om det hedder Superliga eller 1. division. Så der kommer en reduceret løn til alle ansatte.

- Det er noget, der er indskrevet i kontrakterne, og det vil blive en nedgang på omkring 30-35 procent, siger Morten Jensen.

Hvis man skulle hive nogle lette penge i klubkassen, var en oplagt mulighed at få penge ud af sin superliga-topscorer, Thomas Dalgaard, der også selv har ydret lyst om at prøve sig af andetsteds. Men det vil direktøren ikke høre tale om. Ikke lige nu i hvert fald.

- Der er ikke nogen, vi gerne vil af med. Vi må tage det, som det kommer, siger Morten Jensen.

/ritzau/